End Of Diploma XOXO

by 3:08:00 pm 0 80000 orang nak baca ♥

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca hahaha, alamak formalnya aku lalala.. okay now aku nak cerita yang sekarang ni aku terasa happy sangat sebab yayyyyy aku dah habis diploma but not technically habis sebab tak dapat sijil diploma lagi kan hahah.. but officially tanam anggur haha..

Banyak sangat pengalaman pahit dan manis yang aku lalui time diploma dulu.. oh y aa for those yang tak thu aku beljar dekat politeknik sultan idris shah sabak bernam.. yesss siapa yang thu tempat tu mesti macam terkejutkan sebab tempat tu ceruk gila and aku bet tak ramai yang thu.. sesiapa yang nak ke sana bila dah masuk jalan perkampungan mesti ingat salah jalan sebab tak jumpa-2 pun pliteknik tu..

2 tahun setengah aku belajar dekat politeknik tu mmg tak boleh nak gambarkan perasaan aku mcm mana.. haha ada manis, ada pahit, ada tawar, maybe ada masin hahahha.. maybe ada kenangan yang aku taknak lupakan dan maybe ada kenangan yang aku nak sangat-2 lupakan.. tetapi kenangan dan pengalaman ini yang mengajar kita tentang kedewasaan dan kematangan for me lah..

mana yang baik kita ikut dan mana yang tak baik kita jadikan pengajaran dan cuba untuk kita tidak ulangi lagi.. Kawan, lecturer, pelajaran semua nya memberi kesan dan kenangan.. mcm mana gaduh dengan kawan, berbaik semula, benci membenci, saling menyayangi.. kawan yang selalu support aku dan terima aku seadanya, yang selalu ada de3ngan aku ti9me susah dan senang.. itu kenangan yang takkan aku lupakan..

Ada lecturer kesayangan, ada lecturer yangt menyampah dengan kami, lecturer yang banyak bersabar dengan kerenah kami dan yang paling penting lecturer yang membantu kami untuk kami berjaya.. lecturer, insan yang paling mulia, depan-2 benci tapi sebenarnya dialah yang paling sayang dan ambil berat pasal kita.. Yang bertungkus lumus memastikan pelajarnya berjaya dan mengejar cita-2 yang diimpikan.. terima kasih lecturer untuk pengorbanan yang kalian berikan..

Ada masa kejatuhan dimana result drop sangat-2 dan rasa mcm the end of the world hahah.. tak percaya kan aku cakap mcm ni ? tapi ni lah kenyataan.. perasaan di mana semua orang akan mengata dan memandang rendah terhadap aku disebabkan result yang teruk kerana mereka menggangap aku ni umpama google semua benda thu dan pandai semua benda..This kenangan yang aku nak lupakan but pengalaman yang akan aku jadikan pengajaran..

aku sedar yang kita tak selamanya akan berada di atas, kadangkala kita perlu berada di bawah untuk kita merasai erti kejatuhan supaya kita hargai segala peluang yang ada.. sekali jatuh tidak bermakna akan jatuh untuk selamanya.. cuma kita kena bijak untuk mengambil langkah dan keputusan untuk bangkit semula dan berjaya.. Keyword nya adalah jangan putus asa dan selalu berusaha dan yang paling penting tawakal kepada Allah SWT.

the truth is yes i'm gonna miss my diploma year very badly, my room, friends, lecturer, junior, senior, club, and all the messes that i've mad hahhaah gonna miss alot of things.

so sehabisnya diploma aku ni barangkali aku maybe banyak masa untuk merepek dekat blog aku ni if opah aku tak ajak keluar, and tak suruh aku kemas rumah hahahh.. tapi takkan hari-2 suruh kemas rumah and takkan hari-2 and if aku tak terjebak lagi dengan cerita pretty little liar yang sampai sekarang aku tak habis lagi hahah..

so i guess sampai sini dulu aku nak merepek, in sha allah dari masa ke semasa aku akan update lagi cerita merepek aku.. okay samapai ketemu lagi yaa byee

XOXO

HasYira ShaMsuL AnUar

Developer

Everybody deserve to be happy. You just have to make a choice how you want to make yourself happy..